Miljoona kohtaamista kriisipuhelimessa, päivystäjien tarinat
Oletko toiminut Kriisipuhelimessa vapaaehtoisena päivystäjänä? Onko mieleesi jäänyt tarina, jossa sinä Kriisipuhelimen päivystäjänä pystyit olemaan normaalia enemmän apuna kriisissä olleelle soittajalle? Onko käymäsi keskustelu Kriisipuhelimessa ehkä pelastanut jonkun hengen? Haluatko kannustaa tarinasi kautta soittamista pohtivaa löytämään toivoa ja innostusta? Haluatko innostaa lukijoita innostumaan vapaaehtoistoiminnasta sinun kokemustesi kautta? Haluamme kuulla kokemuksesi, sinun tarinasi.
Tarinan pituus voi olla 1500–2000 merkkiä. Lataa tarina omalta koneeltasi tai kirjoita se vastaamalla alla oleviin kysymyksiin.

Taustatiedot

1. Nimi, jolla esiinnyt tarinassa. (nimimerkki, lempinimi tai etunimi) *

2. Sähköpostiosoite, josta tavoitamme sinut tarvittaessa. Yhteystiedot eivät näy muille. *

3. Valokuva. Toivomme sinun lisäävän tarinaan kuvan itsestäsi. Kuvan on tärkeä olla hyvätasoinen “selfie” ja sinulla tulee olla siihen käyttöoikeudet. Jos et halua omaa kuvaasi tarinaan, käytämme Kriisipuhelimen yleisiä kuvia. Hyvä kuvan koko on 400 x 300 pixeliä.
Voit lisätä vastaukseesi yhden tai useamman tiedoston päätteeltäsi. Lisätäksesi tiedoston, klikkaa Selaa (Browse) ja valitse tiedosto halutusta sijainnista ja klikkaa Avaa (Open). Poistaaksesi tiedoston, klikkaa lomakkeella näkyvää roskakorikuvaketta.

Sinun tarinasi

Lataa tarina tietokoneeltasi. Alla apukysymyksiä tarinan kirjoittamiseen. Voit myös halutettasi kirjoittaa tarinan vastaamalla kysymyksiin.
Voit lisätä vastaukseesi yhden tai useamman tiedoston päätteeltäsi. Lisätäksesi tiedoston, klikkaa Selaa (Browse) ja valitse tiedosto halutusta sijainnista ja klikkaa Avaa (Open). Poistaaksesi tiedoston, klikkaa lomakkeella näkyvää roskakorikuvaketta.

Kerro muutamalla virkkeellä itsestäsi ja taustoistasi (koulutus- tai ammattitausta, ikä, elämäntilanne, jos se on oleellista vapaaehtoistoiminnan kannalta). Kerro kuitenkin yleisellä tasolla (Esim. ”Aloitin vapaaehtoisena ollessani nelikymppinen. Sosiaali- tai terveysalan koulutusta minulla ei ollut, mutta olin aina ollut hyvä kuuntelija…” Tai ”olin tehnyt työurani sosiaalialalla ja eläkkeelle jäämisen lähestyessä 5 vuotta sitten, halusin edelleen hyödyntää osaamistani”.), Kerro mikä sai sinut alun perin innostumaan vapaaehtoistoiminnasta ja mikä motivoi sinut jatkamaan päivystäjänä. *

Kuvaa mieleesi jäänyt puhelu yleisellä tasolla. Milloin esimerkiksi puhelu käytiin (päivällä/illalla/yöllä; viikonpäivä tai vuodenaika). Kerro parilla virkkeellä oleelliset taustatiedot (”50-kymppinen leskeksi jäänyt yrittäjä”) soittajasta ja hänen tilanteestaan niin, ettei kukaan tunnista häntä. Kerro mistä syystä soittaja soitti. Mikä oli soittajan kriisi, olosuhteet tai elämäntilanne?

Kerro, mitä puhelussa tapahtui. Mistä tiedät, että keskustelu oli onnistunut? Kerro laajemmin, miten olit soittajalle avuksi ja mitä erityisen hyvää teit päivystäjänä tässä mieleen jääneessä puhelussa? Millaisia oivalluksia, päätöksiä tai muutoksia soittaja teki puhelun kuluessa? Saitko soittajalta kiitosta keskustelusta?

Kuinka kauan aikaa sitten keskustelu käytiin? Mitä ajattelet tuosta keskustelusta nyt jälkikäteen? Kerro miltä tuntui olla apuna soittajalle. Teitkö kenties itse oivalluksia ja kehityitkö vapaaehtoisena tai ihmisenä?

Vastaatko vielä alla oleviin kysymyksiin

4. Olen lukenut säännöt ja allekirjoitan ne *

5. Olen halukas toimittajan haastateltavaksi *