Tyykistä tulevaisuuteen

1. Oletko käynyt Forssan museon perusnäyttelyssä Kirjavan Kankaan Kaupunki? Erityisesti sen toisessa kerroksessa? *

2. Hyvä, jos olet! Mutta ei se mitään, jos et ole ehtinyt! Toisesta kerroksesta löytyy värikäs nurkkaus, jonka pöydällä ja vetolaatikoissa on runsaasti esimerkkejä Forssassa tuotetuista painokankaista. Pöydän takana on kolme mallinukkea, joiden pukujen kuosit vaihtuvat muutaman sekunnin välein.

Forssan museon tekstiiliarkistossa on samankaltaista materiaalia kuin tuossa huoneessa yli 500 hyllymetrin verran. Tarkemmin sanottuna sieltä löytyy:

 
  • ​Kuosikirjoja, kuosinäytteitä, kangaspakkoja, luonnoksia, asiakirjoja, kangasleimoja...eli teollisen painokankaan historiaa, Forssan historiaa, Suomen ja Euroopan teollisuushistoriaa aineellisessa muodossa yli sadan vuoden ajalta.

Mitä aineisto tuo Sinulle mieleen?

3. Simsalabim: elämme vaihtoehtoisessa todellisuudessa! SINÄ omistat nyt tuon kaiken. Koko tekstiiliarkiston sisällön! 

Mitä teet sille? Mihin käytät sitä?

4. Tekstiiliarkiston aineisto  kertoo useita tarinoita. Sen lähtöpiste on aikakausi, jolloin puuvillateollisuus oli tulevaisuuden teollisuudenala, johon kannatti Suomessa investoida.

Tänä päivänä elämme hyvin erilaista aikaa. 

Voiko mielestäsi tekstiiliarkiston sisältöjen avulla kommentoida nykyhetkeä, nykypäivän kulutusvalintoja, elämäntavan muutosta ja muita tämän hetken haasteita?  

Voisiko tekstiiliarkiston sisällöistä ammentaa tulevaisuuden innovaatioita? 

Kiitoksia vastauksistasi! Syksyllä 2017 Forssan museossa pohditaan tekstiiliarkiston ja Tekstiilimuseo Tyykin tulevaisuutta. Haluatko olla mukana pohdinnoissa? Jätä yhteystietosi, niin lähetämme sinulle lisätietoa siitä, miten ja milloin voit olla mukana yhteispohdinnoissa ja tulevaisuuden suunnan selvittämisessä!

5. Yhteystietoni:
Etunimi ja sukunimi
Matkapuhelin
Sähköposti
Osoite
Postinumero ja postitoimipaikka