Kysely seurusteluväkivallasta

Normaaliin seurustelusuhteeseen ei kuulu haukkuminen, uhkaaminen rajoittaminen eikä töniminen, läpsiminen tai lyöminen. Jos olet kokenut väkivaltaa seurustelusuhteessa, niin kerro siitä ystävälle tai läheiselle aikuiselle.

Toivoisimme sinun käyttävän muutaman minuutin ajastasi vastaamalla kyselyyn. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

1. Sukupuoli

2. Ikä

3. Onko sinulla ollut entisessä tai nykyisessä seurustelusuhteessa sellainen olo, että teet väärin ja joudut pyytämään anteeksi ilman syytä?

4. Onko entinen tai nykyinen seurustelukumppani rajoittanut sinua tapaamasta ystäviäsi tai rajoittanut muuten elämääsi?

5. Onko entinen tai nykyinen seurustelukumppani haukkunut, uhkaillut, tutkinut puhelintasi tai epäillyt tekemisiäsi?

6. Oletko kokenut entisessä tai nykyisessä seurusteusuhteessa seuraavanlaista väkivaltaa?

7. Onko entinen tai nykyinen seurustelukumppani painostanut tai pakottanut sinua?

8. Jos olet kokenut nykyisessä tai entisessä seurustelusuhteessa henkistä väkivaltaa, niin kuinka usein?

9. Jos olet kokenut nykyisessä tai entisessä seurustelusuhteessa fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa, niin kuinka usein?

10. Jos olet kokenut nykyisessä tai entisessä seurustelusuhteessa fyysistä, henkistä tai seksuaalista väkivaltaa, niin liittyikö tilanteisiin päihteiden käyttöä?

11. Seurustelukumppani, joka käytti henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa oli iältään?

12. Jos olet kokenut entisessä tai nykyisessä seurustelusuhteessa henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa, niin oletko kertonut siitä kenellekään?

13. Seurustelusuhteessa koetusta väkivallasta on usein vaikea kertoa. Häpeän ja syyllisyyden tunteiden lisäksi väkivallan kohteeksi joutuminen voi aiheuttaa masennusta, hermostuneisuutta, nukkumisvaikeuksia tai itsetuhoisia ajatuksia/käyttäytymistä. Vastuu väkivallasta on aina tekijällä. Jos olet kokenut väkivaltaa niin kerro asiasta ja hae apua.

Rikosuhripäivystyksen chat www.riku.fi/nuoret

Alla olevaan kenttään voit antaa palautetta kyselystä. Lämmin kiitos vastauksestasi!