Kehittyvä joukkoliikenne Hamina-Kotka-Pyhtää -alueella
Kuntalaiskysely 2019Tervetuloa mukaan kertomaan näkemyksesi Etelä-Kymenlaakson joukkoliikenteen kehittämiseksi!

Sivun alareunassa olevasta linkistä pääset varsinaiseen kyselyyn, jonka lopussa on vielä mahdollisuus antaa sanallista palautetta ja kehitysehdotuksia aihealueittain.

Vuoden 2018 aikana Etelä-Kymenlaakson joukkoliikenne on kehittynyt monin tavoin:

  • Haminasta aamulla kahdeksaksi Kotkaan tuleva moottoritievuoro sai elokuussa nopean paluuvuoron, joka lähtee Kotkansaarelta 16:05.
    Kotka–Hamina-välin nopeiden vuorojen tarjontaa täydentävät myös Kotka–Hamina–Vaalimaa -moottoritievuorot.
  • Kotkan seudun aikataulusivut uudistettiin palvelemaan paremmin myös mobiililaitteilla. Samalla sivut saivat uuden osoitteen www.kotkanaikataulut.fi
  • Kotkan seudun paikallis- ja seutuliikenteen reittiopas otettiin tuotantokäyttöön osoitteessa https://kotka.digitransit.fi/
  • Aikataulujen pitävyyttä on parannettu muun muassa pienillä aikataulumuutoksilla. Waltti-kortin lataus tuli maksulliseksi busseissa 1.10.2018. Ennen maksullisuutta noin 50 % kaikista latauksista tehtiin busseissa ja nyt vain 20 %, joten pysäkkiaika lyhentyi toivotulla tavalla. Pysäkkiaikaa saatiin lyhennettyä myös, kun käteismatkustus väheni ja arvolippumatkustus kasvoi arvolipun hintojen alennuksen ansiosta.
  • Kesäajan 90 päivän kausilippujen hintaa laskettiin 5 eurolla.
  • Kotka–Kouvola-junaliikenteeseen saatiin maaliskuussa kaksi uutta vuoroparia.

 
 
Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme Hamina–Kotka–Pyhtää -alueen joukkoliikenteen Waltti-korttia, joihin ladataan voittajan toiveen mukaan joko 30 päivän rajaton matkustusoikeus tai vastaavalla summalla matkaoikeutta arvolipulle. 

Kysely on avoinna 31.3.2019 saakka.

Kiitos, että osallistut kyselyyn!

Siirry kyselyyn tästä linkistä.